PLS AUDiO

hifi luidsprekerfabrikant

& verkoop audio apparatuur

NiEUWSBERiCHTEN
PLS AUDiO

Nieuws Bezoek op afspraak

BEZOEK OP AFSPRAAK EN CONTANTE BETALING

1 januari 2020

 

Met ingang van het nieuwe jaar kunt u op afspraak PLS Audio bezoeken. Waar we voorheen beperkte openingstijden hanteerden, kunt u nu na afspraak ook op andere tijden bij ons terecht.

 

Helaas vervalt met ingang van 1 januari de mogelijkheid om in onze winkel met uw pinpas af te rekenen. Al uw aankopen kunt u direct contant afrekenen. Bestellingen kunnen vooraf per bankoverschrijving worden betaald.

 

Nieuws Cambridge Audio AX serie

CAMBRIDGE AUDIO AX SERIE VOLGT TOPAZ LIJN OP

1 december 2019

 

De populaire Topaz lijn van Cambrdge Audio wordt opgevolgd door de nieuwe AX serie. De AXA25 en AXA35 zijn twee versterkers zonder receiver. Wilt u een ingebouwder receiver dan zijn er de AXR85 en AXR100. Bij de CD-spelers kunt u kiezen uit de AXC25 en de AXC35. De Topaz lijn is niet meer leverbaar.

 

- AXA25 en AXA35 (versterker)

- AXR85 en AXR100 (versterker + tuner)

- AXA25 en AXA35 (CD speler)

Nieuws PLS C6 Luidsprekerstands

PLS BRENGT NIEUWE LUIDSPREKERSTANDS

25 april 2018

 

Deze nieuwe stands van PLS zijn bedoeld voor de PLS C6-BR monitorluidsprekers, maar kunnen uiteraard ook in combinatie met andere (kleine) luidsprekers gebruikt worden.

 

De stands zijn vervaardigd uit 22.0mm dik MDF en dikwandige PVC buizen die gevuld zijn met droog zilverzand, dat tijdens het vullen wordt aangetrild. De MDF boven en onder platen zijn voorzien van rubber trillingsdempers.

 

Door het toepassen van deze materialen en constructiemethode ontstaan hoogwaardige, akoestisch dode stands, die bijdragen aan de juiste plaatsing van, en optimaal presterende luidsprekers.

 

Voor meer informatie, zie de ACCESSOiRES / LUiDSPREKER STANDS & BEUGELS pagina.

Nieuws Cambridge Audio voorversterkers

CAMBRiDGE AUDiO BRENGT TWEE NiEUWE PHONO VOORVERSTERKERS OP DE MARKT

28 maart 2018

 

Of je nu bezig bent met het afstoffen van je platencollectie of analoog omarmt door de vinyl-revival, er is een unieke ervaring te beleven vanaf het moment dat je de naald op je favoriete album laat vallen. Om de unieke warmte van het vinylgeluid te behouden, heeft Cambridge Audio de nieuwe Solo en Duo phono-voorversterkers uitgebracht. Deze zijn zorgvuldig ontworpen met een state-of-the-art voeding met schakelmodus en een nieuwe opbouwprintplaat om ongewenste ruis te verminderen.

 

Op de foto links ziet u de Solo; voor meer informatie, zie de CAMBRiDGE AUDiO / PHONO VOORVERSTERKERS pagina.

Nieuws Nieuw: PLS 8.1 Audiokabel

EEN NIEUW NO-NONSENSE PRODUCT VAN PLS AUDIO: DE 8.1-mkII AUDIOKABEL (INTERLINK)

6 januari 2018

 

Ondanks de al goed 'klinkende' PLS 8.0 audiokabel zijn wij er toch in geslaagd deze kabel hoorbaar te verbeteren. Zo zijn de nieuwe kabels voorzien van hoogfrequent (HF) filters en nieuwe 24 karaat vergulde RCA stekkers met optimale elektrische en mechanische eigenschappen. De aders van deze kabel bestaan uit 80% zilver en 20% OFC koper.

 

Voor een optimale werking van het HF- filter moet aan de volgende eisen worden voldaan; namelijk een juiste samenstelling van het ferriet materiaal, de afmetingen hier van en een degelijke montage van dit filter. Wordt aan genoemde eisen voldaan dan is de demping (werking) optimaal.

 

Diverse tests hebben bewezen dat de door ons toegepaste HF- filters wel degelijk zinvol zijn. HF- filters zorgen er namelijk voor dat instraling door hoogfrequent signaal (ongewenst signaal) de frequenties in het audiosignaal niet nadelig kunnen beïnvloeden.

 

Gehoormatig leiden bovengenoemde toepassingen tot een rustige, natuurlijke geluidsweergave met een rijkheid aan detail, over het gehele (LF) audiogebied (20 tot 20.000 Hz).

 

Voor overige informatie, zie accessoires.

Nieuws Scansonic MB Series

NIEUW BIJ PLS AUDIO; SCANSONIC MB SERIES.

01 juli 2016

 

PLS AUDiO is nu ook dealer van Scansonic. De fabrikant, het vooraanstaande en high-end luidspreker drive unit fabrikant ScanSpeak in Hørning, Denemarken, heeft het merk Scansonic™ in 1970 opgericht en sindsdien ontwikkelen ze uitstekende Hi-Fi luidsprekers.

 

Voor meer informatie, zie de Scansonic MB SERiES pagina.

Nieuws PLS C6 BR

NIEUWE PLS AUDIO LUIDSPREKERS TYPE PLS C6 BR.

28 februari 2015

 

Met gepaste trots presenteren wij u de PLS C6 BR; een klein formaat monitor, maar met optimaal geluidweergave.

 

Voor meer informatie, zie de PLS monitor luidspreker pagina.

Nieuws S-70 modificatie

NIEUW; Modificatie Cambridge Audio S-70 luidsprekers.

13 augustus 2013

 

De Cambridge S-70 luidsprekers kunnen gebruikt worden in een stereo en surround set plus een subwoofer, zodat de lage tonen (bassen) goed hoorbaar aanwezig zijn. Worden deze luidsprekers voor stereoweergave, maar zonder subwoofer gebruikt, dan valt de lage tonenweergave wat tegen. Anders gezegd, de midden en de hoge tonen hebben gehoormatig de overhand. Voor ons een uitdaging om dit op te lossen.

 

Om de lage tonenweergave van de S-70 luidsprekers te verbeteren zijn twee nieuwe basluidsprekerunits toegepast. Deze units hebben een aluminium conus, een lage resonantiefrequentie en kunnen een grote lineaire slag maken. Om de juiste afstemming van dit 2.5-weg basreflexsysteem te waarborgen, is nieuw akoestisch dempingmateriaal in de luidsprekerbehuizing aangebracht.

 

Tijdens een luistersessie, waar o.a. een vertegenwoordiger van importeur Dimex bij aanwezig was, raakten wij onder de indruk van de zeer goede geluidsweergaven. Ook concludeerden wij dat dit een geslaagde modificatie is geworden, met als resultaat een luidspreker set die voldoende lage tonen en een ruimtelijke muziek weergave laad horen.

 

Bezitters van de Cambridge Audio S-70 luidsprekers kunnnen bij ons nog steeds terecht om deze modificatie te laten uitvoeren. De totaalprijs bedraagt € 70,00.

 

Nieuws AL 2.0 BR (vernieuwd!)

NIEUW; MODIFICATIES PLS AL-2-BR LUIDSPREKERSET

18 juni 2013

 

Het is voor ons een uitdaging om een goed product toch te verbeteren. Daarom hebben wij door enkele modificaties toe te passen, de geluidsweergave van onze AL-2-BR luidsprekers kunnen optimaliseren.

 

Als eerste is gekozen en toegepast een Ribbon-bandtweeter van Fountek, deze tweeter sluit hoorbaar beter aan bij de mid/woofer met aluminium conus dan een soft-doom tweeter. Om het afstraalgedrag te verbeteren zijn de luidsprekerunits dichterbij elkaar geplaatst. Het voordeel hiervan is een puntbron geluidsweergave, met een beter afstraalgedrag, ook kon hierdoor de luidsprekerbehuizing kleinere afmetingen krijgen. Er zijn nu twee (nieuw afgestemde) basreflexpijpjes per luidsprekerbehuizing toegepast i.p.v. één.

 

Door het toepassen van de nieuwe tweeter, moesten ook de overnamefilters aangepast en opnieuw berekend worden. Dit geld o.a. voor de overname-frequentie en componententolerantie. In de hoog doorlaatfilters is nu een MKP plus 800V 2% condensator toegepast i.p.v. een MKP/QS 400V 5% condensator. Voor de interne verbindingen is 1.5mm2 en 2.5mm2 zilveren luidsprekerkabel gebruikt.

 

De toegepaste modificaties hebben geleid tot een zeer muzikaal klinkende, monitorluidspreker. Door het toepassen van de Ribbon bandtweeter, is de totale impedantie, het fasegedrag en de bandbreedte verbeterd. Ondanks de kosten verhogende filtercomponenten en tweeters, hebben wij de set prijs van 650,- niet verhoogd.

 

Voor meer informatie, zie de PLS monitor luidspreker pagina.

 

Nieuws Nieuw: PLS 3.3 BR

MET GEPASTE TROTS INTRODUCEERT PLS AUDIO HET NIEUWE LUIDSPREKERSYSTEEM TYPE PLS 3.3-BR

3 december 2010

 

In november 2009 zijn wij gestart met de ontwikkeling van bovengenoemd 3-weg luidsprekersysteem. Hierbij namen wij als uitgangspunt een kleiner model van de MF1.0-TL luidspreker maar met dezelfde hoge kwaliteit luidsprekerunits en uiterlijke kenmerken. De midden tonenunit heeft ook nu een kevlar (aramidevezel) conus plus fasekegel. Hetzelfde geldt voor de lage tonenunit die over een carbonfiber (koolstofvezel) conus en een fors (open) magneetsysteem beschikt. Tot slot heeft ook de tweeter een softdome en een grote magneet.

 

De behuizing bestaat nu uit vier compartimenten, te weten een gesloten kast voor de midden tonenweergave, een open (reflexkast) voor de lagen tonenweergave, een gesloten behuizing voor de tweeter en een geheel open compartiment. Laatstgenoemde is aan de achterzijde van de behuizing bewust opengelaten om ongewenste kastresonanties te voorkomen. Waar nodig zijn loodplaten aangebracht om paneelresonanties te onderdrukken.

 

In het eerste orde overnamefilter zijn een OFC luchtspoel met verwaarloosbare weerstand (laagdoorlaat) en een MKP plus 800V high-end condensator (hoogdoorlaat) toegepast. De overige componenten dienen als correctienetwerken en zijn uiteraard ook van hoge kwaliteit. Door het toepassen van dit filter plus een optimale kastafstemming is de geluidsweergave dynamisch, ruimtelijk en zeker muzikaal. De lage tonenweergave klinkt strak en is in ruime mate aanwezig. Luistertests zijn gedaan met een Sugden mystro versterker en cd-speler.

 

Al met al opnieuw een PLS luidsprekerset die muzikale topprestaties levert.

 

Voor meer informatie, zie de pls luidspreker pagina.

Nieuws Cambridge Audio Blu-ray speler

LOVENDE WOORDEN OVER CAMBRIDGE AUDIO BLU-RAY SPELER AZUR 650BD

27 april 2010

 

Na een lovend verslag in WhatHifi? is nu ook het kritische Duiste Stereoplay toegetreden tot de groep van 650BD enthousiasten. De -vrij vertaalde- conclusie:

 

Cambridge Audio, gefeliciteerd. Met de Azur 650BD leveren ze de eerste Blu-ray speler voor audiofiele luisteraars die in het digitale tijdperk zijn aangeland en NU van hun ''oude'' ongecomprimeerde hoge resolutie disks zouden willen genieten, vooral omdat er nogal wat bijzondere meerkanaalsversies verkrijgbaar zijn. Denk alleen al aan Pink Floyd's SACD ''Dark Side of the Moon''.
Dit is dé audiofiele speler voor het HDMI-tijdperk!

 

Voor de uitgebreide informatie over deze Blu-ray speler, zie pagina: Cambridge Audio - Azur 650BD.

 

 

 

Nieuws Nieuw: Sugden Audio

NIEUWE PRODUCTLIJN: SUGDEN AUDIO

16 april 2010

 

PLS Audio is dealer geworden van Sugden Audio.

 

Al meer dan dertig jaar gebruikt het team van Sudgen Audio hun uitgebreide kennis en ervaring voor de ontwikkeling en productie van hoogwaardige audio-componenten voor de veeleisende muziekliefhebber.
Alle producten worden volledig met de hand gemaakt in West Yorkshire, Engeland. Dit door een team van mensen die al hun vaardigheden inzetten voor maar 1 doel: zorgen voor fantastische producten met de beste prestaties.

 

Sugden - een bijzonder bedrijf dat een langdurige samenwerking met haar klanten ontwikkelt via de muzikale prestaties en de lange levensduur van haar producten.

 

Voor meer informatie over de producten, zie pagina: Sugden Audio.